ACUM:
14.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
15.00
Buletin de știri
Apoi:
15.05
Sens unic

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Protest la Fabrica de Pulberi Făgăraș

Publicat: luni, 29 Ianuarie 2024 , ora 11.18
Sursa foto: Lucian Cupu
Sursa foto: Lucian Cupu

Trei sferturi din angajații Fabricii de Pulberi Făgăraș s-au adunat în această dimineață în fața fabricii, în semn de protest, pentru că, spun ei, nu și-au mai primit salariile din luna decembrie, anul trecut.

Cu vuvuzele și pancarte, aceștia scandează și la această oră în fața înreprinderii și cer conducerii să ia măsuri urgente pentru a-și primi salariile cât mai curând posibil.

Situația este cu atât mai gravă cu cât pentru acest an, fondul de salarii a fost diminuat la jumătate, iar cel mai probabil la nivelul fabricii vor urma concedieri.

"Au fost în secții, la serviciu și au venit la poartă de azi de dimineață. Îndură frigul, pentru că la noi este totuși rece. Sunt în fața porții adunați. Oamenii au spus că până nu li se rezolvă problemele, nu vor pleca de aici. Ne pune într-o imposibilitate de a mai porni fabrica. Oamenii sunt total nemulțumiți din cauza faptului că, având doar jumătate din fondul de salarii asigurat, asta înseamnă ori concedieri, ori ceva trebuie să se întâmple. După care, mandatul directorului general expiră la finele lunii, deci mai sunt câteva zile și rămânem fără conducere, iar în ciuda promisiunilor care au fost făcute de-a lungul timpului, vizavi de investiții - pentru că, după cum știți, suntem singurii producători de pulberi și explozivi militari de mare putere din România - s-au făcut o serie de promisiuni, nu s-a ținut cont de ele; nu s-a mișcat încă la investiții absolut nimic", a spus președintele Sindicatului Liber Nitramonia-Rompiro, Lucian Cupu.

Reprezentanții sindicatului au trimis Ministerului Economiei și ROMARM, acționarii societății, nota de nemulțumiri și încă așteaptă răspuns.



Salariații susțin că vor continua protestele și zilele următoare.

Ruxandra Stoica