ACUM:
11.03
Pulsul Zilei
Urmează:
12.00
Radiojurnal
Apoi:
12.10
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Colegiul Național „Dr. Ioan Meșotă”, la 155 de ani de existență

Publicat: luni, 29 Ianuarie 2024 , ora 15.40
Sursa foto: Radio România Brașov
Sursa foto: Radio România Brașov
Momente speciale pentru comunitatea „meșotistă”. Elevi și profesori, de ieri și de azi, ai Colegiului Național „Dr. Ioan Meșotă” au aniversat astăzi împlinirea a 155 de ani de existență. Un parcurs marcat de excelență și educație la cel mai înalt standard, dovadă stând absolvenții colegiului, mulți dintre ei la rândul lor dascăli sau medici în țară sau străinătate.

Pentru elevii de astăzi, a fi meșotist înseamnă o stare de spirit pe care au moștenit-o pe care au datoria să o ducă mai departe:



Ca în fiecare an, la ceas festiv, meșotiștii și-au premiat olimpicii, dar și profesorii.

În acest an, profesorul anului la Meșotă este Ana-Maria Csiki, de la catedra de limba și literatura engleză:

„O distincție care mă onorează, însă care nu-mi aparține doar mie, ci în aceeași măsură și colegilor mei, cei care se implică în fiecare zi, cei care mi-au fost mentori, cei de la care «am furat» meserie. Dar în aceeași măsură, această distincție trebuie să o împărtășesc cu elevii mei, cei care mă inspiră în fiecare zi, cei care au încredere în mine și în ideile mele, cei fără de care aceste premii și aceste proiecte nu ar exista. Sunt mândră de toți și în continuare mă bazez pe ei”.

Mulți ani la rând și ea „profesor al anului” și unul dintre cei mai îndrăgiți dascăli ai liceului, directorul adjunct Evelina Cîrciu a ales să vorbească tot despre ipostaza de profesor:

„Sunt în primul rând profesor la Meșotă. E o etichetă grozavă, este o etichetă care înseamnă un rol, o ipostază care te obligă la foarte multe lucruri, pentru că Meșotă înseamnă o tradiție consistentă, rezultate notabile care trebuie confirmate an de an; înseamnă acest miracol care e reprezentat de copiii noștri. Nu putem să facem mâine mai prost decât ieri sau azi mai rău decât am făcut ieri, pentru că e vorba despre acești copii care au capacități intelectuale extraordinare, au o voință de fier și atunci, în fișa postului de profesor meșotist este înscrisă și această obligație: de a da tot ce e mai buni și de a fi cei mai buni mereu, pentru Meșotă, care e cea mai bună școală dintre școlile posibile, azi”.

Colegiul Național „Dr. Ioan Meșotă” este, în prezent, cel mai bun liceu din județ, fiind în competiție cu celălalt colegiu de top „Andrei Șaguna.

„Meșotă” ocupă anul locuri în topurile naționale ale Ministerului Educației, întocmite după examenele naționale. Anul trecut a fost singurul liceu din Brașov care a avut promovare 100% la Bac.
Adina Chirvasă