Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Percheziții domiciliare la Zărnești, pentru infracțiuni de camătă

Publicat: luni, 29 Ianuarie 2024 , ora 18.47
Sursa foto: captură video / IPJ Brașov
Sursa foto: captură video / IPJ Brașov
Oamenii legii au efectuat astăzi 4 percheziții domiciliare, la Zărnești, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de camătă.

“Din cercetări a reieșit faptul că, în cursul anului 2023, persoanele bănuite de săvârșirea infracțiunilor de camătă ar fi acordat împrumuturi, percepând o dobândă de pana la 50%. Astfel, la data de 29 ianuarie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic Brașov și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Brașov, au pus în executare 4 mandate de percheziție domiciliară și 2 mandate de aducere pe raza județului Brașov”, se menționează într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

Au fost ridicate mai multe telefoane mobile, bunuri, valori și înscrisuri în vederea completării materialului probator, sume de bani în valoare de aproximativ 30.095 lei, 2070 euro, 40 lire sterline, un autoturism și carduri bancare, iar 12 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, în vederea audierii.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Radio România Brașov