Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Spitalul Clinic Județean Brașov a sistat activitatea operatorie în cazul bolnavilor cronici

Publicat: marți, 30 Ianuarie 2024 , ora 10.03
Sursa foto: Radio România Brașov
Sursa foto: Radio România Brașov

Potrivit unui comunicat trimis de Spitalul Clinic Județean Brașov către Consiliul Medical al unității sanitare, măsura este valabilă cel puțin până luni, 5 februarie, și a fost luată pentru că, cităm: "există sincope în aprovizionarea și finanțarea spitalului", potrivit directorului medical, doctorul Florin Orțan.

Care este situația și cum va fi organizată în continuare activitatea spitalului ne spune chiar medicul Florin Orțan:

"Șeful blocului operator și-a dat demisia în urmă cu ceva vreme. Șeful blocului operator fiind, de fapt, șeful de secție de la blocul operator. Și atunci fluxul de informație între management și situația de blocul operator a fost puțin deranjat. Între timp am identificat pe altcineva, ca șef al blocului operator. Pentru că să știți că nu se mai înghesuie nimeni să fie șef, pentru că nu ai beneficii, lumea doar trage de tine. Nu există diferențieri salariale".

Directorul medical de la Spitalul Județean, doctorul Florin Orțan, a dat asigurări că se vor găsi soluții pentru tratarea bolnavilor cronici în stare gravă. Din nou, Florin Orțan:

"Bolnavii care pot fi programați, vor fi programați după ziua de luni. Tot ce nu poate fi programat, sau programarea strică prognosticul se va face. Dacă vor fi cazuri urgente, cu siguranță se vor opera. Nici nu se pune problema".

Marian STOICA