Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Rezultatele controalelor din perioada sărbătorilor de iarnă

Publicat: marți, 30 Ianuarie 2024 , ora 17.12
Sursa foto: Facebook / Instituția Prefectului Județul Brașov
Sursa foto: Facebook / Instituția Prefectului Județul Brașov
Instituțiile din subordinea Prefecturii Brașov au prezentat raportul în urma controalelor efectuate în perioada sărbătorilor de iarnă.

Au fost atât acțiuni preventive, cât și amenzi aplicate celor care au încălcat legea.

„Am pus în dezbatere două hotărâri, care au fost adoptate la sfârșitul anului 2023, prin care am constituit comisii de control atât în ceea ce privește sănătatea populației și igiena acesteia, cât și în ceea ce privește controlul materialului lemnos. Ca de fiecare dată, au fost înregistrate și abateri, poate nu așa de multe ca în alți ani, lucru care ne bucură foarte mult. Bineînțeles că, indiferent de aceste hotărâri, activitate a instituțiilor care sunt abilitate să facă controale pe această temă va continua”, a spus prefectul județului, Cătălin Văsii.

Direcția de Sănătate Publică Brașov a aplicat 6 amenzi contravenționale în valoare totală de 30.600 lei.

Peste 300 de controale au efectuat și inspectorii sanitari veterinari, care au aplicat 125 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 283.000 lei.

De asemenea, au fost reținute de la comercializare produse din carne de porc și oaie, precum și ouă.

Comisarii de la Protecția Consumatorului au aplicat peste 500 de amenzi, în valoare de 1,6 milioane de lei, au oprit de la comercializare produse și au retras altele.

În ce privește brazii de Crăciun, polițiștii au aplicat 32 de amenzi în valoare de 56.000 de lei și au confiscat aproape 160 de metri cubi de material lemnos, iar Garda Forestieră a aplicat și ea amenzi și a confiscat 25 de metri cubi de material lemnos.
Sorin Țîrcă