Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Din ce motive se mai ceartă consilierii locali brașoveni în ședința de plen

Publicat: miercuri, 31 Ianuarie 2024 , ora 12.46
Foto: Primăria Brașov
Foto: Primăria Brașov

Nici nu a început bine ședința de plen a Consiliului Local, că deja au apărut contrele între aleșii locali. Înainte de a intra în partea de interpelări, viceprimarul municipiului Brașov, Flavia Boghiu, a cerut președintelui de ședință, Cătălin Anton, sancționarea consilierului Marius Valentin Potea, care, spune ea, ar fi „urlat” la colega consilier Beatrice Moraru marți, în comisia 5.

Potea s-a apărat susținând că așa vorbește el, pe un ton ridicat, dar a mai spus că a ținut să îi facă o demonstrație colegei Moraru de ceea ce înseamnă a urla. Moraru a susținut că s-a simțit agresată verbal. În apărarea ei au sărit colegii de partid din Consiliu Local, care au cerut, de asemenea, sancționarea lui Potea. Președintele de ședință, Cătălin Anton, a propus un vot dacă această situație să fie discutată înaintea ședinței de plen sau la finalul ei.

După mai bine de jumătate de oră de dezbateri, inclusiv pe ton ridicat, votul majorității a fost pentru mutarea discuției la final. Amintim că ședința de astăzi are o ordine de zi cu aproape 90 de puncte și, potrivit obiceiului consilierilor locali, este de așteptat ca dezbaterile să se prelungească până târziu în noapte. În luna noiembrie, ședința ordinară de plen a durat aproape 12 ore.

Adina CHIRVASĂ