Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Școala Gimnazială Nr. 5, din nou în atenția publică

Publicat: miercuri, 31 Ianuarie 2024 , ora 13.59
Sursa foto: Reuters
Sursa foto: Reuters

Școala Gimnazială Nr. 5 este din nou în atenția publică.

După cazurile de bullying prezentate la începutul săptămânii, acum o profesoară de franceză este cea care a stârnit nemulțumirea părinților. Mai exact, comportamentul ei la ore a fost cel pe care îl reclamă părinții, care au dorit să le fie protejată identitatea.

„Înțeleg că sunt discuții despre OnlyFans, cum să-ți faci cont, cum să ai un limbaj de jargon pe care n-aș vrea să-l reproduc chiar și într-o discuție telefonică sub forma asta, copii care sunt învățați să spună sub orice altă formă lucrurile golănești. Cred că nu asta este obiectul de activitate al orei respective. Ar trebui să aibă legătură cu o limbă străină. Văd că au mai fost și pe parcursul anului trecut, la fel, niște discuții cu o altă profesoară, tot pe o altă limbă străină. Se pare că limbile străine nu prea au succes sau se desfășoară sub altă formă”, ne-a spus un părinte.

Părinții au atras atenția și asupra postărilor pe Tik Tok pe care le are cadrul didactic, care, spun ei, nu sunt conform conduitei pe care trebuie să o aibă un dascăl.

„Este o profesoară acolo, care discută cu ei la ore chestiuni de peste 18 ani, doamnă profesoară mai tânără, care îi învață să spună în loc de cuvinte nepotrivite în limba română, învață alte cuvinte. M-am uitat și a postat pe rețelele de socializare filmulețe cum o întreabă copiii de clasa a 8-a dacă știe cum e aia cu «voulez-vous coucher», dacă știu cum se traduce «puiul meu în curtea ta» în franceză, chestii din astea care n-au niciun fel de legătură cu ce ar trebui să facă profesorii la clasă”
, a precizat alt părinte.

Și reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Brașov spun că postările sunt nepotrivite pentru un cadru didactic.

„Odată cu ancheta cu bullying-ul, despre care știți, de zilele trecute, au apărut sesizări din partea părinților și cu privire la comportamentul acestei doamne profesoare. Ce vă pot spune vizionând filmulețele: ele se află undeva la limita bunei decențe, au și o ușoară tentă frivolă, pe de o parte. Pe de altă parte, considerăm că ele sunt oarecum incompatibile cu conduita pe care ar trebui să o aibă un cadru didactic. Deci, nu suntem de acord cu aceste postări pe rețele de socializare din partea unui cadru didactic”, a declarat purtătorul de cuvânt al IȘJ Brașov, Valentin Bucur.

Cazul profesoarei va fi analizat de comisia de etică a școlii.

Până la această oră, profesoara nu a putut fi contactată pentru un punct de vedere.

Citește și: Acuzații de bullying la Școala Gimnazială Nr. 5 din Brașov

Adina Chirvasă