ACUM:
11.03
Pulsul Zilei
Urmează:
12.00
Radiojurnal
Apoi:
12.10
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Apel pentru deschiderea de noi Cluburi CODE Kids

Publicat: miercuri, 31 Ianuarie 2024 , ora 21.25
Sursa foto: Fundația Progress
Sursa foto: Fundația Progress

Fundația Progress lansează un apel la nivel național tuturor bibliotecilor sau școlilor interesate, dar și altor ONG-uri cu misiuni conexe, de a participa la inițiativa de a deschide noi Cluburi CODE Kids.

Acestea vor fi lansate în mediul rural și urban mic, iar copiii cu vârsta între 10 și 14 ani vor putea învăța gratuit programare, cu ajutorul unei programe bine stabilite pe durata a doi ani, pe nivel începător și ulterior avansat.

Beneficiarii vor participa la activități de Coding - programare de bază, de la zero, Arduino - robotică și tehnologie, Creare - proiecte IT, aplicații de telefon, editări video, jocuri, animații, Softskills - multe webinarii pe teme soft online, traininguri fizice în cluburi și Activități practice - construcții (pod, machete, etc.) și alte activități pentru dezvoltarea competențelor digitale prin proiecte tehnologice.

Coordonatorii cluburilor nu trebuie să dețină cunoștințe tehnice sau de programare, activitățile din program fiind desfășurate pe baza unor materiale solide în format scris, dar și tutoriale video, pregătite și puse la dispoziție periodic de către echipa tehnică CODE Kids.

Pot deschide cu club CODE Kids bibliotecarii din bibliotecile publice, profesorii sau cadrele didactice din școlile locale sau chiar personalul din alte ONG-uri interesate să coordoneze aceste cluburi pe plan local, cu sprijinul curriculei oferite de Fundația Progress.

Primul pas pentru deschiderea unui club CODE Kids este completarea următorului formular: https://forms.gle/y3WA4rFQURuDjjma8.

Acest proiect vine și cu beneficii pe termen lung. Astfel, copiii beneficiari vor avea deja o bază pentru o viitoare carieră în IT, iar unitățile care găzduiesc aceste cluburi la nivel național intră pe lista de colaboratori ai fundației pentru care se încercă în fiecare an să se obțină echipamente IT necesare desfășurării activităților (calculatoare, laptopuri, tablete, etc.), în funcție de sponsorizările obținute prin Fundația noastră.

Doar în anul 2023 au fost 227 cluburi active CODE Kids prezente în 40 județe din România și în Republica Moldova, peste 2500 de copii care au beneficiat de cursuri.

"Anul 2024 marchează începutul unui nou ciclu de finanțare de trei ani pentru CODE Kids, din partea Romanian American Foundation. Ne bucurăm să-i avem în continuare alături și pe partenerii corporativi, care cred în potențialul și talentul copiilor din mediul rural. Prin cursurile de programare și robotică organizate în cooperare cu bibliotecile locale, ce vor fi dotate cu tehnologie prin programe PNRR, demonstrăm că organizația noastră își ia în serios rolul de partener al instituțiilor publice implicate în procesul de digitalizare al României. Rămânem fideli astfel și misiunii noastre de dezvoltare a comunităților și creștere a bunăstării acestora prin educație.", a declarat CEO Fundația Progress, Camelia Crișan.

Radio România Brașov FM