Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Aniversare la Colegiul Național de Informatică "Grigore Moisil"

Publicat: joi, 1 Februarie 2024 , ora 16.10
Sursa foto: Facebook / Colegiul National de Informatică Gr. Moisil Brasov
Sursa foto: Facebook / Colegiul National de Informatică Gr. Moisil Brasov

Colegiul Național de Informatică "Grigore Moisil" împlineste 86 de ani de existență.

Pe tot parcursul săptămânii, în cadrul Colegiului au avut loc diferite activitați și concursuri, menite să marcheze momentul aniversar.

Cu detalii vine profesoara Carmen Andrei, directorul liceului cu profil real:

"Noi am alocat o săptămână pentru sărbătorire a zilei colegiului, am avut o serie de concursuri, bineînțeles, pe disciplina informatică. Avem un concurs care de anul acesta a devenit regional, concursul infomoisil, cu participare din județele vecină".

Una dintre cele mai mari realizări ale colegiului brașovean este participarea elevilor la Concursul internațional de informatică din Statele Unite ale Americii.

"Aș menționa faptul că avem un olimpic internațional, avem foarte mulți participanți la concursul ACSL, care este un concurs internațional, se desfășoară Statele Unite și am participat cu echipe de elevi încă din primul an al acestei competiții, iar ei se întorc, an de an, cu rezultate nemaipomenite, premii întâi, doi, trei", ne-a mai spus directorul colegiului.

Colegiul poartă numele academicianului Grigore Moisil, considerat părintele informaticii românești. Printre absolvenții de renume ai acestui liceu se numără și cosmonautul Dumitru Prunariu.

Silvana Șerban