ACUM:
11.03
Pulsul zilei
Urmează:
12.00
Radiojurnal
Apoi:
12.10
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Săptămâna viitoare, elevii claselor a VIII-a vor susține simulările exemenelor naționale

Publicat: vineri, 2 Februarie 2024 , ora 11.54
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă
Săptămâna viitoare, elevii claselor a VIII-a vor susține simulările exemenelor naționale, la Brașov fiind estimați să participe aproximativ 5000 de copii.

Luni este programată proba la Limba română, marți, cea de Matematică, iar miercuri, elevii din clasele cu predare în limbile minorităților naționale vor vor susține proba de Limba și literatura maternă.

Noutatea față de anii trecuți este că acum, lucrările vor fi corectate digitalizat.

“Tot ceea ce înseamnă de la predarea lucrării și până la finalizare, la afișarea rezultatelor finale, trece într-o nouă formă, și anume aceea de evaluare digitalizată. Lucrările sunt scanate în prezența elevilor, sunt încărcate într-o platformă informatică și ulterior distribuite aleator profesorilor corectori la nivel național. Asta înseamnă că un profesor din Iași, dau un exemplu, va putea să primească spre evaluare o lucrare de la Brașov. Singura diferență între organizarea simulărilor și cea a examenelor naționale este aceea că, la simulări, evaluarea se va putea face și evaluatorii vor putea să evalueze lucrările de oriunde, inclusiv de acasă. Acest lucru nu se va întâmpla și la examenul propriu-zis”, a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Brașov, Valentin Bucur.

Probele vor începe de la ora 9.00, iar elevii vor avea la dispoziție două ore pentru rezolvarea subiectelor.

Rezultatele vor fi comunicate pe 23 februarie.

Notele nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, dacă doresc, elevii pot cere să fie consemnate în catalog.
Adina Chirvasă