ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

„Amadeus”, prima premieră din 2024 de la Teatrul „Sică Alexandrescu”, săptămâna viitoare

Publicat: sâmbătă, 3 Februarie 2024 , ora 12.05
FOTO: arhivă/Radio România Brașov
FOTO: arhivă/Radio România Brașov
Iubitorii de teatru din Brașov sunt așteptați în 10 februarie, la Teatrul "Sică Alexandrescu", cu "Amadeus", de Peter Schaffer. Un spectacol în care teatrul și muzica se întâlnesc, "Amadeus" ne va purta înapoi în timp, în saloanele Vienei de secol XVIII, pentru a-l descoperi pe Mozart dincolo de creația sa genial. Invitația ne-o face eternul său rival, Antonio Salieri, compozitorul Curții Împăratului Austriei. La Brașov, piesa poartă la Brașov semnătura regizorală a lui Gavriil Pinte, regizor artistic în cadrul Redacției Teatru a Societății Române de Radiodifuziune, cu numeroase premii acordate pentru spectacolele sale.

"E o piesă foarte bună despre condiția artistului. Avem de-a face aici cu un artist autentic, artist de geniu, Mozart, și un artist mediocru, Salieri, un artist autentic care arde pentru arta lui intens până la capăt și un artist mediocru care este conformist și trăiește călduț", a menționat Gavriil Pinte.

În rolurile principale îi veți putea vedea pe Gabriel Spahiu și Mădălin Mandin. Biletele costă între 30 și 40 de lei și se găsesc la casieria Teatrului sau online, pe mystage.ro.
Adina CHIRVASĂ