Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Tânăr arestat preventiv pentru trafic de droguri și conducere sub influența substanțelor psihoactive

Publicat: duminică, 4 Februarie 2024 , ora 16.29
Sursa foto: DIICOT
Sursa foto: DIICOT
În cursul zilei de vineri, polițiștii brașoveni au oprit în trafic, pe Centura Brașovului, un autoturim care se deplasa cu o viteză peste limita legal.

În timpul controlului efectuat, polițiștii au constat că tânărul care se afla la volan, în vârstă de 26 de ani, prezenta indicii ale consumului de substanțe interzise. În acest context, bărbatul a fost testat din punct de vedere al consumului, iar rezultatul a indicat prezența unei substanțe psihoactive în organism.

De asemenea, în urma verificărilor, oamenii legii au constat și faptul că șoferul avea permisul suspendat cu o lună de zile în urmă pentru fapte similare, fiind și anterior depistat la volan sub influența substanțelor interzise.

În acest context, polițiștii rutieri au controlat și interiorul autoturismului, unde, pe bancheta din spate, într-o geantă, au depistat aproximativ 43 grame de canabis (drog de risc), 33 de comprimate de ecstasy (drog de mare risc), 5,44 grame fragmente de comprimat ecstasy și 3 grame pulbere care conține 4-MMC (drog de mare risc). Față de substanțele identificate în timpul controlului, în vederea continuării cercetărilor, au fost sesizați polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov.

Tânărul a fost condus la o unitate medicală autorizată, unde i-au fost preluate mostre biologice, în vederea stabilirii cu certitudine a prezenței substanțelor interzise în organism.

Ulterior, acesta a fost condus la sediul unității, unde, în urma administrării materialului probator în dosarul penal în care este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de "trafic de droguri de risc și de mare risc" și "conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe", a fost reținut pentru 24 de ore.

În cursul zilei de sâmbătă, tânărul a fost prezentat de către procurorul din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Serviciul Teritorial Brașov, în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Brașov, care a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile.

DIICOT face precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoana cercetată beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Browserul Dvs. nu poate reda acest clip.

Sursa video: DIICOT
Radio România Brașov FM