ACUM:
16.03
Sens unic (continuare)
Urmează:
17.00
Radiojurnal
Apoi:
17.10
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Relaxați-vă altfel decât o face majoritatea!

Publicat: duminică, 4 Februarie 2024 , ora 22.27
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Vreți să fugiți de aglomerația din oraș? Atunci alegeți un altfel de destinații decât cele arhicunoscute și accesate de toată lumea.

O primă propunere ar fi Pietrele lui Solomon, zonă cunoscută pentru misterioasele sale legende. Poate fi locul perfect pentru o zi în aer liber.

Pe lângă peisajul de poveste cu cascadă și izvoare, ape susurând și podețe din lemn, specialiștii spun că zona este încărcată cu ioni negativi care pot ameliora bolile cardio-vasculare.

Tot de aici, cei care iubesc plimbările lungi, pot pleca într-o drumeție, pe drumul vechi care duce în Poiana Brașov.

O altă propunere ar fi Culoarul Rucăr - Bran. Da, la prima vedere ar putea părea o zonă deja foarte frecventată, însă nu și atunci când vorbim despre descoperirea locului dincolo de reclame. Așadar, pierdeți-vă pașii pe ulițele liniștite ale satului aflat la cea mai înaltă altitudine din țară, Fundata, la 1360 m.

Bucurați-vă de bucatele locale și consumați caloriile pe dealurile din primul sat turistic din România, Șirnea, unde veți găsi și un mic muzeu al zonei. 

Reculegeți-vă la Mănăstirea Sfinții Împărați Constantin și Elena, așezământ creat de marea actrița a teatrului românesc Leni Pințea Homeag sau Phedra României.

Supranumită de multe ori și Elveția Europei de Est, zona cu ale sale creste, văi, peșteri, cascade și râuri, este ideală pentru vânătorii de fotografii unicat.

În final, ați putea opt pentru o zonă care la prima vedere pare... pustie, dar care cu câteva decenii în urmă era vizitată de mii de turiști printre care se numărau și capetele încornate de prin România și Europa. Aici, veți găsi apa minerală care reduce stresul, renumită la nivel mondial. Vorbim despre comuna Vâlcele din județul Covasna.

Gheorghe Barițiu, Nicolae Bălcescu, Titu Maiorescu, dar și arhiducele austriac Iosif și principele Serbiei, Miloș Obrenovici, s-au bucrat de vacanțe în zonă, dar mai ales de beneficiile apei minerale de Vâlcele. Ba mai mult, cel din urmă, mulțumit de rezultatele curei sale, a trimis bani pentru construirea bisericii ortodoxe din comună în care se țin slujbe și acum.

În acele vremuri, comuna era o stațiunea balneară cu renume la nivel internațional. Proprietățile curative ale apei de aici au fost recunoscute la expozițiile internaționale de la Viena din 1873, Budapesta 1885 și Bruxelles 1888. În prezent, este una dintre puținele ape minerale medicinale din țara noastră care se îmbuteliază manual și se vinde în magazine, însă nu puțini sunt cei care vin de la zeci de kilometri pentru a și-o procura singuri direct din cele două izvoare funcționale din zonă.

Una dintre principalele sale calități este conținutul bogat în magneziu, ceea ce o face un adevărat inamic al stresului, dar și al altor afecțiuni.

Legenda spune că atunci când Sarmizegetusa a fost cotropită Decebal a fugit și a ajuns în zona Vâlcele unde a îngropat tezaurul pe care îl luase cu el. Romanii l-au urmărit și au vrut să îl găsească așa că au săpat după el, însă în loc de tezaur au dat peste adevărata comoară a zonei - apa minerală naturală.

Bianca Bucă