Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Concursul ”Adoptă un colț de natură”, la cea de a doua ediție

Publicat: miercuri, 7 Februarie 2024 , ora 13.58
Sursa foto: Facebook / Conservation Carpathia
Sursa foto: Facebook / Conservation Carpathia
În perioada 1-15 martie, copiii din zona Munților Făgăraș sunt invitați să se înscrie la cea de-a doua ediție a concursului ”Adoptă un colț de natură”.

Totodată, ei vor intra și în cursa pentru a câștiga o excursie de 7 zile în Parcul Național Pădurile Bavareze.

Pentru a se înscrie, elevii trebuie să caute un loc special din zona în care trăiesc, să spună de ce aesta merită să fie îngrijit, să vină cu un plan de acțiuni pe care și-ar dori să le facă acolo și să găsească modalități inedite de a promova acest spațiu, atât în comunitate, cât și online.

“Anul trecut, atunci când am avut prima ediție a acestui concurs, am cunoscut viața unui baraj de castori, am admirat panoramele care se deschid de pe Vârful Vârtoapele, am văzut biodiversitatea de pe râul Arpaș, am fost într-o livadă, am fost prin poieni și prin multe alte zone fabuloase ale Munților Făgăraș. Copiii au fost foarte creativi, au vorbit comunității lor despre aceste locuri, dar și altor oameni pe canalele de social media. Am organizat împreună cu ei activități de educație, întâlniri, de fapt, a fost un întreg proces de mentorat”, a explicat directorul de comunicare al Fundației Conservation Carpathia, Victoria Donos.

La concurs se pot înscrie elevi între 13 și 17 ani.
Ruxandra Stoica