Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ziua Europeană a Numărului de Urgență 112

Publicat: duminică, 11 Februarie 2024 , ora 17.04
Sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Brașov

Astăzi, 11 februarie, aniversăm Ziua Europeană a Numărului de Urgență 112 și 20 ani de la operaționalizarea în România a Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență, administrat de către Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Primăria Brașov se alătură demersurilor autorităților publice centrale, județene și locale care își vor ilumina sediile în roșu. Literele de pe Tâmpa și clădirea primăriei vor fi iluminate în culoarea care simbolizează serviciul de urgență.

Prin acest demers, STS dorește să atragă atenția cetățenilor asupra importanței misiunii Serviciului de urgență 112 și apelării responsabile a numărului unic 112, contribuind astfel la reducerea apelurilor care nu reprezintă o urgență.

În 2023, operatorii STS au răspuns la peste 10,4 milioane de apeluri la numărul de urgență 112, dintre care doar 53,82% au fost urgențe reale, pentru care era necesară intervenția serviciilor specializate - Ambulanță, Poliție, ISU-SMURD, Jandarmerie sau Salvamont.

Este deosebit de important ca populația să conștientizeze că orice apel non-urgent înseamnă secunde sau minute prețioase care se pierd în defavoarea unor urgențe reale.

Nucu Jalea