ACUM:
13.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
14.00
Buletin de știri
Apoi:
14.03
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Peste 800 de mii de lei, necesari pentru lucrările de punere în siguranță a străzii Traian Moșoiu

Publicat: luni, 12 Februarie 2024 , ora 16.52
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov

Peste 800 de mii de lei sunt necesari pentru lucrările de punere în siguranță a străzii Traian Moșoiu, care s-a surpat, în 6 februarie, pe o porțiune de 15 metri, iar o placă de beton s-a desprins și a ajuns în curtea unui alt imobil.

Cifrele au fost avansate de către primarul municipiului Brașov, Allen Coliban, în ședința extraordinară de aprobare a bugetului pe anul 2024, ședință încă în desfășurare.

„Voi folosi dreptul legal de a depune un amendament, pentru că săptămâna trecută a existat o surpare în zona străzii Traian Moșoiu. Lucrările de punere în siguranță în regim de urgență necesită o intervenție ce este calculată la peste 800.000 de lei, prin urmare, amendamentul sună «cuprindrea în lista de investiți a sumei de 1.000.000 lei, pentru punerea în siguranță în regim de urgență a infrastructurii publice», astfel încât să putem să avem această linie din care să decontăm lucrările necesare. Am avut un expert de la București, care a făcut toate aceste evaluări și avem și oferta și calculul de sumă necesară”, a precizat primarul Allen Coliban.

În urma surpării drumului, circulația mașinilor aici a fost interzisă.

Strada Traian Moșoiu este una cu probleme. În luna septembrie a anului 2017, pe aceeași stradă, un perete de sprijin s-a surpat pe o lungime de aproximativ 10 metri, provocând și atunci însemnate pagube materiale.

Drumul a fost atunci în șantier pentru acel segment surpat.

Proiectul de buget este încă în etapa discuțiilor, nu a fost încă votat.

Adina Chirvasă