ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Magazine închise și amenzi de aproape jumătate de milion de lei după controale la un lanț de magazine de cartier

Publicat: marți, 13 Februarie 2024 , ora 12.01
FOTO: CJPC Brașov
FOTO: CJPC Brașov

Două magazine închise temporar timp de 6 luni, oprirea temporară a serviciilor prestate, până la remedierea deficiențelor, în alte 4 magazine, 68 de amenzi contravenționale în valoare de aproximativ 466.000 de lei, 17 avertismente și scoaterea de la comercializare a produselor neconforme, în valoare de peste 7.000 de lei.

Acestea sunt sancțiunile aplicate de Protecția Consumatorului Brașov, în urma controalelor desfășurate spre finalul lunii ianuarie, la 40 dintre unitățile unui cunoscut lanț de magazine de cartier din Brașov. Printre abaterile constatate se numără vânzarea de legume și fructe de calitate inferioară și mucegăite, produse alimentare expirate, altele cu greutate mai mică decât ce indicau etichetele și prețuri diferite de la raft la casa de marcat.

Și la capitolul igienă au fost identificate neajunsuri, precum cuptoare necurățate, pardoseală murdară și frigidere ruginite. Nici legislația privind promoțiile nu a fost respectată, potrivit comunicatului transmis astăzi de comisarii Protecției Consumatorilor Brașov.

Camelia VLAD