Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Serviciile juridice externalizate pentru Primărie, respinse din nou de consilierii locali

Publicat: marți, 13 Februarie 2024 , ora 15.09
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă
Consilierii locali i-au respins din nou primarului Allen Coliban propunerea de achiziționare de servicii juridice în două dosare ale Primăriei.

Unul dintre acestea este deschis de firma care gestionează locurile de parcare publice din oraș și care cere despăgubiri de peste 1,7 milioane lei plus penalități, după ce instanța a decis definitiv că programul pentru locurile de parcare este decis de Consiliul Local, iar pentru o perioadă, brașovenii nu au mai achitat taxa de parcare, la îndemnul autorității locale.

Al doilea pachet de reprezentare juridică este în procesul cu unul dintre proprietarii de pe fosta platformă IUS, unde a existat un PUZ, care a expirat, iar Primăria nu l-a mai prelungit.

Necesitatea de reprezentare juridică externalizată a fost motivată de municipalitate prin faptul că Departamentul juridic al Primăriei are 7 angajați și 775 de dosare în lucru. Consilierii locali însă s-au abținut de la vot, iar abținerile sunt contorizate drept voturi împotrivă.

Adina Chirvasă