ACUM:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale
Urmează:
20.00
Radiojurnal
Apoi:
20.00
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

DIICOT confirmă ancheta de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov

Publicat: miercuri, 14 Februarie 2024 , ora 12.23
Sursa foto: Radio România Brașov
Sursa foto: Radio România Brașov

Potrivit unor surse din unitatea medicală, mai multe fiole care au în componență Fentanil, un drog extrem de puternic, au dispărut din seiful Spitalului Județean.

Imediat după ce angajații unității medicale au sesizat dispariția fiolelor a fost anunțată Poliția. Oamenii legii au făcut investigații la fața locului în cursul zilei de ieri și a fost deschisă o anchetă. Lucru confirmat și de directorul medical al Spitalului Județean Brașov, Florin Orțan:

Este o investigație pe rol, nu vă pot da mai multe informații. Este o anchetă în desfășurare, asta e tot ceea ce vă pot spune”.

Dosarul a fost preluat de DIICOT, fiind vorba despre substanțe de mare risc. Reprezentanții DIICOT au confirmat, pentru Radio România Brașov FM, că este vorba despre 10 fiole care conțin Fentanil, un drog mult mai puternic decât morfina. "Este adevărat că am preluat acest dosar, investigăm dispariția substanțelor respective. A existat o sesizare din partea conducerii Spitalului Clinic Județean, iar ofițerii noștri au fost delegați să se ocupe de acest caz. Ancheta este în desfășurare, într-un stadiu incipient, nu vă putem oferi mai multe detalii", este declarația reprezentanților Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

Fentanilul este de zeci de ori mai puternic decât morfina, fiind utilizat în tratarea bolnavilor de cancer aflați în stadii terminale.

Marian STOICA