ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Proiectul “Step Hear – ghidul nevăzătorilor în oficiile poștale”, lansat și la Brașov

Publicat: miercuri, 14 Februarie 2024 , ora 16.37
Sursa foto: Facebook / Step Hear Romania
Sursa foto: Facebook / Step Hear Romania

Vineri la ora 10:30, la sediul Oficiului Poștal Nr. 1 din Brașov, de pe strada Nicolae Iorga, are loc lansarea proiectului “Step Hear – ghidul nevăzătorilor în oficiile poștale”.

Mai exact, în oficiul poștal a fost instalat un sistem cu tehnologie high tech a cărui aplicație se descarcă gratuit de pe AppStore și Google Play direct pe telefonul mobil și care, în momentul interconectării cu senzorii instalați în oficiul, comunică un mesaj audio pre-înregistrat care conține toate informațiile necesare deplasării și accesibilității clienților.

„Extindem proiectul la nivelul întregii țări și, în principiu, în oficiile poștale 1 din municipiile reședință de județ. (...) Noi, ca sucursală regională, avem în componență alte cinci județe Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu și Alba. Tot de vineri, de la ora 10:00 vor fi funcționale aceste sisteme în oficiile poștale numărul 1 din aceste județe și, evident, și în Brașov”, a spus Bogdan Năstase, directorul sucursalei regionale Brașov.

Poșta Română a implementat proiectul pilot anul trecut în București și implică adaptarea oficiilor poștale la nevoile persoanelor nevăzătoare sau cu deficiențe de vedere.


Ruxandra Stoica