Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Făgăraș Fest, la sfârșitul lunii iulie, în județul Sibiu

Publicat: joi, 15 Februarie 2024 , ora 15.17
FOTO: Facebook / Făgăraș Fest
FOTO: Facebook / Făgăraș Fest

„Făgăraș Fest” va avea loc în perioada 26 -28 iulie, în Sebeșu de Sus, pe Valea Moașei, comuna Racovița, din județul Sibiu. Este al cincilea an în care sunt celebrați Munții Făgăraș și comunitățile locale din vecinătate.

Din programul ediției nu vor lipsi tururi ghidate despre natura locului precum și evenimentul ”Pe urmele animalelor din Munții Făgăraș”. Tur botanic, tur de observare păsări sau tur despre lilieci, tur ghidat prin cultura, istoria și identitatea satului Sebeșu de Sus, proiecții de film în aer liber, târguri de produse locale și meșteșuguri din vecinătatea Munților Făgăraș sau activități pentru copii și familie.

Directorul de comunicare al Fundației Conservation Carpathia, Victoria Donos, ne-a oferit detalii:

Festivalul este un manifest pentru crearea Parcului Național Munții Făgăraș și an de an se mută într-un alt loc. Anul acesta vă așteptăm cu tradiționalele tururi ghidate, filmul despre natură, activități pentru copii, gusturi locale, discuții pe subiecte de biodiversitate, dar și noutăți precum zona Junior Ranger. Și pentru că lupul este una dintre speciile faunei din zone, să știți că vom avea lupi. Adică ne vor încânta cu muzica lor Lupii lui Calancea și Surorile Osoianu, nu altcineva. Pe ei îi vom asculta sâmbătă seara, adică pe 27 iulie”.

Ruxandra STOICA