ACUM:
6.00
Agenda Zilei
Urmează:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Fiul lui Sever Mureșan, care a avariat 12 mașini în cartierul Noua, este, în continuare, de negăsit

Publicat: joi, 15 Februarie 2024 , ora 17.39
Foto: Poliția Română
Foto: Poliția Română

Unul dintre fiii controversatului om de afaceri Sever Mureșan a fost dat în urmărire generală, după ce magistrații Curții de Apel Brașov l-au condamnat definitiv, în august 2023, la trei ani de închisoare cu executare. Acesta este acuzat că, în octombrie 2022, s-a urcat la volan beat și fără permis, după care a lovit, intenționat, nu mai puțin de 12 autoturisme. Mureșan junior încerca, în acest mod, să se sinucidă, supărat că tocmai fusese părăsit de iubită, scria, la acea vreme, Gândul.ro.

În seara zilei de 14 aprilie 2021, Adrien Stephane Mureșan, care la momentul respectiv avea 31 de ani, s-a îmbătat și s-a certat rău cu iubita lui. Cu mintea înecată în alcool, fiul lui Sever Mureșan a decis să-și pună capăt zilelor. A scris un bilet de adio, a luat sticla cu el și a plecat cu autoturismul său de teren într-o cursă nebună prin Brașov. În cartierul Noua, bărbatul a intrat cu bolidul său de teren în mașinile parcate pe marginea drumului, provocând o tamponare în lanț în care au fost implicate nu mai puțin de 12 automobile.

Șoferul a fost scos din mașină de mai mulți oameni, care l-au imobilizat până când la fața locului au apărut primele echipaje ale Poliției. Pentru că a refuzat să sufle în alcooltest, Adrien Stephane Mureșan a fost dus la spital, unde i s-au recoltat probe de sânge și a fost consultat de un medic, care i-a pus un guler din plastic.

În același timp, în mașina bărbatului s-au găsit o sticlă de băutură și un bilet de adio, din care reieșea că avea de gând să se sinucidă. Cuprins de un acces de furie, Mureșan și-a smuls gulerul, motiv pentru care a fost imobilizat și transportat la un spital de psihiatrie, unde a rămas internat timp de șase zile.

În urma verificărilor, polițiștii rutieri au constatat că Adrien Stephane Mureșan avea permisul suspendat, în condițiile în care suferise deja două condamnări, tot pentru infracțiuni la regimul rutier.

Anchetatorii au descoperit, cu această ocazie, că, la data de 16 octombrie 2015, șoferul a fost prins beat la volan, în București. Cu toate că nu mai avea permis, el a continuat să conducă, însă a fost prins de Poliția Rutieră, în 2 iulie 2016, când pe numele lui a fost întocmit un nou dosar penal.

Condamnat la două pedepse cu suspendare, cu toate că faptele erau în strânsă legătură una cu cealaltă, Adrien Stephane Mureșan nu s-a potolit, iar aventurile sale în trafic au atins apogeul la data de 14 aprilie 2021, când, aflat în plină perioadă de încercare, s-a îmbătat turtă, s-a urcat la volan și a făcut praf 12 mașini parcate.

Prin sentință definitivă, Mureșan junior a fost condamnat la 1 an, 3 luni și zece zile de închisoare, pentru că a condus beat și fără permis. La această condamnare, instanța a luat în considerare și celelalte două pedepse primite de fiul lui Sever Mureșan, a anulat suspendarea acestora și le-a contopit, astfel că Adrien Stephane Mureșan a ajuns la o pedeapsă definitivă de trei ani cu executare.

După ce mandatul de executare a pedepsei a fost redactat de magistrați, polițiștii au mers la adresa condamnatului, însă nu l-au găsit acasă. Ca urmare, Adrien Stephane Mureșan a fost dat în urmărire generală, iar fotografia lui a fost publicată pe site-ul Poliției Române. Acesta nu a fost găsit nici până în momentul de față, deși au trecut aproape 6 luni de la momentul condamnării.

Marian STOICA