ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Noi investiții la Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav

Publicat: vineri, 16 Februarie 2024 , ora 19.00
Sursa foto: arhivă / Facebook / Camera de Comerț și Industrie Brașov
Sursa foto: arhivă / Facebook / Camera de Comerț și Industrie Brașov

Câmp de panouri fotovoltaice și o autospecială de degivrare sunt două dintre investițiile care vor fi realizate în perioada următoare la Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav. Sumele necesare au fost prevăzute în proiectul de buget al județului Brașov, aflat în dezbatere publică până astăzi.

Cu detalii, directorul Direcției drumuri județene și servicii publice din cadrul Consiliului Județean, Mihai Pascu:

O autospecială de degivrare care este contractată și are termen de livrare în primăvara acestui an. Și acolo veți vedea o sumă de aproximativ 5 milioane de lei. Vorbim de continuarea documentației tehnice, pentru că studiul de fezabilitate a fost finalizat și urmează proiectul tehnic pentru realizarea unui câmp de panouri fotovoltaice în proximitatea terminalului aeroportului, în așa fel încât să asigurăm consumul aeroportului de astăzi prin energie verde. Acestea ar fi cele două mari investiții pe care le prevedem noi, Consiliul Județean, în bugetul propriu”.

Din bugetul total al județului, la capitolul Transporturi au fost alocați peste 163 de milioane de lei, din care pentru funcționarea Aeroportului sunt prevăzute circa 14 milioane de lei. Pentru drumuri este alocată suma de aproape 128 de milioane de lei, din care doar 27,5 milioane de lei pentru reparații. Din nou, Mihai Pascu:

Trebuie să ne adaptăm la propunerea aceasta de buget pe care o luăm în considerare în mod realistic. Asigurăm lucrări până undeva în luna iulie, după care, obligatoriu, va fi nevoie de o rectificare. Din experiența anilor trecuți, în afară de investițiile făcute, partea aceasta de reparații, dacă nu este asigurată cu o periodicitate, starea drumurilor se va degrada atât de iremediabil, încât reparațiile nu vor mai avea eficacitate”.

Potrivit informațiilor comunicate de către Consiliul Județean Brașov, bugetul de venituri pentru anul 2024 este stabilit la aproximativ 1,5 miliarde de lei, în timp ce bugetul de cheltuieli este de aproape 1,6 miliarde de lei.

Sursa foto: arhivă / Facebook / Camera de Comerț și Industrie Brașov 

Camelia VLAD