ACUM:
13.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
14.00
Buletin de știri
Apoi:
14.03
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

O brașoveancă de 80 de ani ne cere, disperată, ajutorul, după ce casa i-a luat foc!

Publicat: vineri, 16 Februarie 2024 , ora 19.16
Sursa foto: Radio România Brașov
Sursa foto: Radio România Brașov

O brașoveancă de 80 de ani face apel la cei care ar putea să o ajute, inclusiv la autorități. În noaptea de 13 spre 14 noiembrie 2023, în apartamentul acesteia a izbucnit un incendiu și de atunci nu mai are unde să locuiască.

Când a izbucnit incendiul, Liliana Grovu stătea la o prietenă, deoarece era bolnavă. În ultima perioadă, femeia a dormit la adăpostul de noapte al Direcției de Asistență Socială, dar nu mai poate rămâne mult timp aici. Femeia nu își explică motivul izbucnirii incendiului.

Eu am deschis ușa și nu era nimic atunci. Însă, când am vrut să intru, atunci au apărut niște flăcărele, deci ca și când ar fi fost o picătură de ceva, substanță chimică. Eu când am deschis ușa a intrat aerul și oxigenul a aprins chestiile alea, Erau așa micuțe și am zis <Doamne, ce e asta?>. Dau să intru cumva să sting și au crescut repede, mai mari, acele mici flăcări. M-am gândit să iau o haină, ceva să pun peste, să le sting, dar când am încercat mi-am dat seama că trebuie să mă întind peste ele și iau foc eu”, ne-a povestit Liliana Grovu.

Până au sosit pompierii, focul s-a extins în întregul apartament. Femeia a ajuns în pragul disperării când a văzut că agonisirea de o viață a dispărut într-o clipă. Acum, pe lângă faptul că a pierdut tot ce avea, va mai trebui să le plătească și vecinilor pagubele produse în urma incendiului și a intervenției pompierilor. Octogenara a apelat la ajutorul Asociației Catharsis, iar cei care vor să îi întindă o mână de ajutor o pot face prin intermediul asociației.

Sorin ȚÎRCĂ