ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Buget aprobat pentru achiziții, la Centrul Cultural „Apollonia Hirscher”

Publicat: vineri, 16 Februarie 2024 , ora 19.37
FOTO: apolloniabrasov.ro
FOTO: apolloniabrasov.ro

O stagiune de jazz, dar și alte evenimente speciale. Acestea vor face parte din agenda culturală la care lucrează, acum, conducerea de la Centrul Cultural „Apollonia Hirscher”, dat fiind că a fost aprobat și bugetul municipiului Brașov.

Tocmai de aceea, instituția vrea să achiziționeze un pian, dar și un autoturism electric. Reprezentant al Băncii de Cultură „Apollonia Hirscher”, pianistul Horia Mihail ne oferă detalii:

Intenționăm să dezvoltăm mai multe proiecte unde prezența unui astfel de instrument este absolut obligatorie, mă refer la o stagiune de jazz, care nu există în orașul nostru, la importul unor proiecte europene. Chiar în curând vom avea o colaborare cu Centrul Cultural Austriac din București, în vederea organizării unui spectacol. Vom avea și colaborări cu Facultatea de Muzică și Liceul de Muzică. La sfârșitul acestui semestru avem o solicitare din partea Facultății de Muzică: examenele de licență să aibă loc la Centrul Apollonia și să fie recitaluri deschise publicului”.

Centrul Cultural „Apollonia Hirscher” coordonează activitatea Băncii de Cultură de pe strada Michael Weiss, dar va gestiona și evenimentele viitoare de la cinematografele Modern și Popular.

FOTO: apolloniabrasov.ro

Adina CHIRVASĂ