ACUM:
18.05
Sens unic (continuare)
Urmează:
19.00
Buletin de știri
Apoi:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Salariații agențiilor pentru IMM-uri reiau protestele

Publicat: luni, 19 Februarie 2024 , ora 11.26
Sursa foto: Radio România Brașov
Sursa foto: Radio România Brașov

Actualizare:

Angajații Agenției pentru IMM-uri au protestat din nou, în fața sediului instituției, la o lună după ce reprezentanți ai protestatarilor s-au întâlnit cu ministrul Economiei, care le-a promis că la jumătatea lunii februarie solicitările lor își vor găsi răspuns.

Liderul județean al Cartel Alfa, Fănică Gabor:



Salariații spun că vor continua formele de protest până la grevă, dacă nu vor fi luați în seamă:



......................

Știrea inițială:

Angajații Agenției pentru IMM-uri au protestat din nou, astăzi, în fața sediului instituției.

„Nerespectarea angajamentelor asumate de către ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan-Radu Oprea, în cadrul întâlnirii din data de 17.01.2024, la sediul ministerului, cu reprezentanții Sindicatului Agențiilor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii și a reprezentanților salariaților din fiecare agenție din teritoriu prin care au fost înaintate și stabilite de către conducerea ministerului termene ferme pentru soluționarea problemelor salariale ale personalului angajat în agenții, fapt ce a condus la decizia membrilor de sindicat de a suspenda protestele spontane din luna ianuarie. Constatând că angajamentul a fost unul luat fără asumare, cu scopul de a amăgi salariații, începând de azi, 19.02.2024, ora 10.00, angajații agențiilor pentru întreprinderi mici și mijlocii au reluat acțiunile de tip grevist, prin participarea la proteste spontane și demararea procedurii pentru declanșarea grevei generale pe termen nelimitat, până când solicitările vor fi soluționate iar conducerea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului își va respecta angajamentul luat”
, se arată într-o informare de presă trimisă de sindicatul Cartel Alfa.

Reamintim că principalele revendicări ale angajaților sunt: salarizarea la nivelul aparatului central, includerea în concediul de odihnă a sporurilor și indemnizațiilor acordate conform legii, plus acordarea sporului privind complexitatea muncii și a sporului privind confidențialitatea.

Nucu Jalea