ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

A fost semnat contractul cu firma care va moderniza DN73, între Brașov și Fundata

Publicat: miercuri, 21 Februarie 2024 , ora 15.42
Foto: DRDP Brașov
Foto: DRDP Brașov
Investiția în valoare de 213,4 milioane de lei va fi dusă la bun sfârșit de S.C. VIAROM CONSTRUCT S.R.L., firmă declarată câștigătoare în urma procedurilor de achiziție publică. 

Pe tronsonul de 36 de kilometri de pe teritoriul județului Brașov, lucrările prevăd, printre altele, lărgirea la 4 benzi de circulație a sectorului cuprins între ieșirea din municipiul Brașov și intersecția cu drumul de legătură spre autostrada Râșnov – Cristian.

Investiția prevede și aducerea drumului la parametrii normali de funcționare și fluidizarea valorilor de trafic. Ce mai prevede acest proiect, pe lângă lucrările de ranforsare și lărgire a carosabilului la minim 7 metri, ne spune directorul DRDP Brașov, Tudor Duțu:

Sunt lucrări ample care vor avea loc. Printre acestea aș menționa consolidări, resistematizări de intersecții, lucrări de reabilitare a podurilor și podețelor, accese, o extindere la patru benzi între ieșirea din municipiul Brașov și drumul de legătură către autostradă și bineînțeles, un covor asfaltic nou pe tot acest tronson de drum”.

Lucrările vor dura 18 luni după predarea amplasamentului către constructor, care va putea intra imediat pe teren având în vedere că există, deja, proiect tehnic aprobat și autorizație de construire. Ordinul de începere se va emite la începutul lunii martie și constructorul se va apuca mai întâi de relocarea utilităților din afara carosabilului în zona Fundata, urmând ca lucrările din carosabil să înceapă dupa terminarea sezonului rece.

Nucu JALEA