Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Sindicaliștii de la Federația Solidaritatea Sanitară continuă protestele

Publicat: joi, 22 Februarie 2024 , ora 12.11
Sindicaliștii de la Federația Solidaritatea Sanitară continuă protestele, nemulțumiți că Guvernul își menține intenția de creștere a salariilor de bază ale angajaților din domeniu cu doar 15 la sută și refuză să negocieze. 

Potrivit calendarului de proteste, în jur de 500 de sindicaliști vor picheta, astăzi, sediile Ministerelor Sănătății și Muncii. 

„Noi ne pregătim pentru următorul protest, care va avea loc în data de 29 februarie. Vom face protestul în timpul pauzei de masă, urmând cu marele meeting de la București, în Piața Victoriei, în data de 11 martie. Vom continua cu adunarea semnăturilor pentru declanșarea grevei generale până când domnii noștri minunați guvernanți vor înțelege că trebuie să aplece un pic urechea și la solicitările noastre, ale angajaților din sistemul de sănătate”, a declarat Gerogiana Toflea, președintele grupei sindicale Solidaritatea Sanitară Ambulanța Brașov.

Măririle salariale decise după ultimele negocieri nu acoperă rata inflației de peste 23%, susțin sindicaliștii din Brașov.

„Măririle acestea salariale care s-au făcut, 5%, sunt insuficiente. Să vă spun, eu am câștigat undeva la 150 lei în plus la salariu, față de ce aveam până acum. În continuare, toate sporurile noastre sunt calculate la salariile din 2018. Indemnizația de hrană este de 347 lei și este impozitată la cât de mult a crescut inflația și la ce prețuri avem. Salariile sunt mizere. Avem colegi asistenți care au salarii de 3.500 - 4.000 de lei, nu se poate trăi cu acești bani”, a mai spus Georgiana Toflea.

Ca urmare, sindicaliștii din Sănătate cer majorări salariale de cel puțin 25 la sută.
Camelia VLAD