Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Municipalitatea brașoveană a mai pierdut un proces, în primă instanță

Publicat: joi, 22 Februarie 2024 , ora 18.39
FOTO: CCR.ro
FOTO: CCR.ro

De această dată cu operatorul privat care gestionează depozitul ecologic de deșeuri, căruia Primăria îi cerea să suporte cheltuielile de închidere a fostei rampe de deșeuri menajere de la Timiș – Triaj.

Procesul se află la prima instanță, iar decizia nu este definitivă, putând fi contestată în termen de 30 de zile de la comunicare. Reamintim că municipiul Brașov a fost inclus, în urmă cu mai mulți ani, pe lista localităților care nu și-au închis depozitele de deșeuri neconforme, pentru care a fost deschisă o procedură de infringement împotriva României.

În Brașov, neînchise sunt depozitul de deșeuri industriale nepericuloase și depozitul de deșeuri menajere, ambele amplasate în zona Timiș-Triaj. În cazul gropii menajere, municipalitatea avea în plan să înceapă demersurile pentru închiderea gropii și apoi să recupereze sumele de la operatorul privat, dacă instanța ar fi dat o decizie favorabilă ei.

Foto: CCR.ro

Adina CHIRVASĂ