ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Instalare gratuită de detectoare de fum și monoxid de carbon

Publicat: duminică, 25 Februarie 2024 , ora 19.08
Sursa foto: Facebook / IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania
Sursa foto: Facebook / IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania

Nu mai puțin de 10.000 de detectoare de fum și monoxid de carbon vor ajunge gratuit în locuințele românilor, cu ajutorul a doi distribuitori de gaz și al inspectoratelor pentru situații de urgență din țară.

Pentru că în asemenea situații contează fiecare minut, detectoarele pot face diferența dintre un incident minor și o tragedie.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a transmis un mesaj pentru prevenirea tragediilor ca urmare a incendiilor:

"Detectorul de fum, prin caracteristicile sale constructive, permite detectarea unei incendiu în fază incipientă și transmiterea la timp a unei avertizări sonore. Detectorul de monoxid de carbon semnalizează acustic atunci când acest gaz foarte toxic atinge concentrații periculoase, persoanele putându-se evacua din încăperile afectate. Altfel spus, instalând aceste dispozitive și tu poți devii un salvator, protejând viața ta și a celor dragi".

Peste 6.600 de incendii la locuințe - în medie 18 pe zi - au avut loc anul trecut în România. Potrivit statisticilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, incendiile au afectat 1.125 de persoane, dintre care 268 și-au pierdut viața.
Sorin Țîrcă