ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Brașovul are nevoie de clădiri noi pentru servicii medicale de calitate

Publicat: luni, 26 Februarie 2024 , ora 12.13
FOTO: Radio România Brașov
FOTO: Radio România Brașov
În această perioadă se definitivează strategia până în 2030 la nivelul județului Brașov, în domeniul medical. Astfel, la inițiativa președintelui Consiliului Județean Brașov, Todorică Șerban, profesioniștii din sănătatea brașoveană și managerii de spitale au fost chemați la consultări, pentru îmbunătățirea planului strategic. 

Concluzia generală a fost că Brașovul are nevoie de clădiri noi, în care să fie amenajate secții spitalicești. 

„Spitalul nostru a formulat două propuneri. Ambele sunt legate de infrastructură. Am propus construcția unui pavilion care să deservească secțiile de psihiatrie, un pavilion de 500 de paturi și un pavilion care să deservească secția de neurologie și secțiile de recuperare neuropsihomotorie, respectiv recuperare neurologică, de 120 de paturi, spitalizare continuă și spitalizare de zi. Practic, întreaga capacitate a spitalului nostru, toate cele 605 paturi plus 15 paturi de spitalizare de zi existente în momentul de față ar urma să fie relocate în clădiri noi”, a declarat Bogdan rusu, managerul Spitalului Clinic de Neurologie și Psihiatrie Brașov, Bogdan Rusu.

Eficientizarea serviciilor medicale este și prioritatea Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, spune managerul unității, Emil Mailat: „Lucrăm intens cu colegii din consiliu medical pentru a eficientiza serviciile noastre, pentru a găsi soluții de reducere a cheltuielilor de utilizare a tot ceea ce se poate”.

Chiar dacă nu primește finanțare de la bugetul județului pentru activitatea medicală, conducerea Spitalului Municipal Săcele consideră că este necesar ca și această unitate să fie cuprinsă în strategia de dezvoltare a zonei în domeniul Sănătății. 

„Am propus să fim introduși și noi în această strategie, având la acest moment o dezvoltare pe spital. Un câștig printr-un proiect european, cu extinderea spitalului existent cu aripă nouă, în care vom găzdui servicii spitalizare de zi și servicii de ambulatoriu”, a punctat Rodica Pârvan, managerul spitalului.

La realizarea strategiei pe sănătate participă și Casa de Asigurări de Sănătate, directorul executiv CAS Brașov, Ancuța Daisa, menționând: „Consider că întâlnirea a fost binevenită și necesară. Casa de Asigurări de Sănătate, prin reprezentanta, a fost parte la grupul de lucru care a lucrat această strategie privind sănătatea la nivelul județului Brașov. Propunerile făcute astăzi în sală de reprezentanții unităților sanitare, în mare parte cu paturi, sunt binevenite și, mai mult ca sigur, vor fi avute în considerare la construirea planului de acțiuni pentru implementarea strategiei”.

Un nou spital multidisciplinar, mai mare, și crearea unor spații în cadrul unităților medicale pentru acțiuni de învățământ în parteneriat cu mediul academic, sunt alte propuneri lansate la sesiunea de consultare cu specialiștii în sănătatea brașoveană.
Camelia VLAD