ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Contracte pe șase luni pentru închirierea cabinetelor stomatologice din clădirea Primăriei Brașov

Publicat: marți, 27 Februarie 2024 , ora 18.08
Sursa foto: Radio România Brașov
Sursa foto: Radio România Brașov

Medicii stomatologi ale căror cabinete funcționează în clădirea din Centrul Istoric, gestionată de RIAL, vor încheia un contract pe încă 6 luni, înainte de o nouă prelungire pe un termen mai lung, de 5 ani.

În acest interval, municipalitatea va actualiza valorile redevențelor încasate de la dentiști. Inițial, medicii solicitaseră prelungirea contractelor pe 5 ani, fără perioada de 6 luni în care vor fi analizate toate contractele în vederea actualizării chiriilor. Reprezentanta stomatologilor, Silvia Păun, a declarat:

Situația acestor cabinete medicale este una aparte, încă de la momentul în care s-au încheiat primele contracte de concesiune. Avem o dispoziție specială în HG 884/2004 care stabilește că aceste contracte de concesiune se încheie pe o durată de minim 15 ani. Este o normă derogativă, domnule primar, de la dispozițiile codului administrativ și, de altfel, și anterioară, sub aspect temporar. Dar nu despre asta este vorba aici. Solicitarea noastră are în vedere chestiunea legată de oportunitatea prelungirii acestor contracte pe o durată de șase luni”.

Silvia Păun spune că aceste cabinete sunt utilizate, în principal, de pacienții cu venituri reduse, motiv pentru care consideră că prelungirea ar trebui făcută direct pe 5 ani. Primarul Brașovului, Allen Coliban, îi liniștește pe medici și spune că nu se pune problema evacuării lor:

Nu dă nimeni medicii afară din aceste cabinete. Dimpotrivă, aplicăm legea și mergem în pașii pe care legea îi impune. Pentru aspectele care duc la fundamentarea acestei abordări, sunt două norme legale pe care dumneavoastră le interpretați diferit față de interpretare dată de colegii din primărie. Șase luni este prelungirea aceasta. Între timp vom avea actualizările de chirii conform prevederilor codului administrativ și în urma raportului de evaluare vom face aceste actualizări”.

Potrivit edilului șef, o abordare precum cea propusă de dentiști ar putea duce la contestații în instanță și procese împotriva municipalității, motiv pentru care sunt necesare cele șase luni în care să se poată încheia negocierile.

Sorin ȚÎRCĂ