ACUM:
11.03
Pulsul Zilei
Urmează:
12.00
Radiojurnal
Apoi:
12.10
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Proteste la pauza de masă în spitale

Publicat: miercuri, 28 Februarie 2024 , ora 13.29
Sute de membri ai Sindicatului Județean Solidaritatea Sanitară Brașov vor ieși, mâine, să protesteze, în curtea instituțiilor în care lucrează (spitale, ambulanța și unitățile sanitare cu cabinete școlare), pentru a le reaminti guvernanților că nu și-au ținut promisiunile cu privire la sporurile salariale promise, în acord cu inflația.

Manifestările se vor desfășura, deocamdată, în timpul pauzei de masă, între orele 12 și 12.30, potrivit co-președintelui Sindicatului județean, Florin Maleș: "Noi încercăm să nu afectăm sub nicio formă continuitatea activității actului medical. Manifestările sindicale reprezintă un preambul al protestului din 11 martie, a mitingului pe care noi îl avem programat a se desfășura în Piața Victoriei, la București, înaintea declarării și a declanșării grevei generale din sistemul sanitar, în cazul în care Guvernul nu se apleacă asupra revendicărilor noastre".

Protestele lucrătorilor din unitățile sanitare din toată țara au început anul trecut, când s-a cerut eliminarea inechităților salariale, mai spune reprezentantul Sindicatului Solidaritatea Sanitară: "Am avut promisiuni că se vor rezolva inechitățile din sistemul sanitar prin noua lege a salarizării, care este în continuare în așteptare de aproape 2 ani (...) În linii mari vorbim, până la noua lege a salarizării, de indexarea veniturilor salariale cu inflația. Sporurile din sănătate sunt calculate încă la salariile din 2018".

citește și:

Sindicaliștii de la Federația Solidaritatea Sanitară continuă protestele

Camelia VLAD