Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Aeroportul Brașov va fi reprezentat în instanță de către o casă de avocatură

Publicat: joi, 29 Februarie 2024 , ora 18.18
Foto: Facebook / Consiliul Județean Brașov
Foto: Facebook / Consiliul Județean Brașov

Printre cele 43 de puncte aflate astăzi pe ordinea de zi a ședinței de plen a Consiliului Județean Brașov s-au numărat două cu referire la Aeroportul Internațional Brașov.

De voie, de nevoie, aleșii au votat două proiecte legate de procedura de selecție a membrilor Consiliului de Administrație și pentru achiziționarea de servicii juridice pentru asistență și reprezentare a intereselor obiectivului, în trei dosare aflate pe rolul instanțelor de judecată.

Detalii ne oferă vicepreședintele Consiliului Județean, Zoltan Szenner:

Legat de scrisoarea de așteptări pentru alegerea Consiliului de Administrație am avut și eu întrebări pe care mi le-am pus înainte. Mă interesează foarte mult bunul mers al lucrurilor la aeroport, mă interesează și în calitate de brașovean și în calitate de consilier județean. Din acest punct de vedere, mi-am pus mai multe întrebări. Am votat "pentru" la acest proiect, cu mențiunea că ai mei colegi au făcut trei amendamente. La al doilea punct, legat de achiziționarea serviciilor de consultanță juridică de către aeroport, noi ne-am abținut. Atașată era o singură ofertă pentru servicii juridice, la un preț nejustificat de mare”.

Proiectul de achiziție a serviciilor juridice printr-o casă de avocatură, care să reprezinte aeroportul în instanță, a trecut până la urmă, cu votul majorității. Ne explică de ce au fost abțineri consilierul județean Ovidiu Paraschivescu:

După cum bine știți, modul în care s-au produs evenimentele la aeroport, între Consiliul de Admistrație și vechiul director, ne-au lăsat o umbră de îndoială vizavi de modul în care s-a întâmplat acest lucru. Domnul președinte Șerban Todorică are obligația, conform legii și conform asumărilor Consiliul Județean, să verifice dacă au existat acolo situații de nerespectare a contractului de mandat. Prin urmare, ce am cerut noi, dar nu s-a aprobat de către plen, a fost să amânăm decizia de a oferi acest suport până când înțelegem dacă în spatele acestor acțiuni de la aeroport au fost cauze cât se poate de legale”.

Precizăm că Regia Autonomă Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav a cerut permisiunea consilierilor județeni să contracteze o casă de avocatură pentru a o reprezenta în trei procese cu fostul director Alexandru Anghel. În două dintre cauze, reclamant este Alexandru Anghel, care a chemat regia în judecată după ce a fost concediat de Consiliul de Administrație, în 9 noiembrie 2023.

În cel de-al treilea proces, Anghel are calitatea de reclamat, deoarece administratorii aeroportului au deschis acțiune pentru atragerea răspunderii civile și stabilirea prejudiciului provocat de fostul director în perioada în care a condus obiectivul aeroportuar.

Camelia VLAD