ACUM:
13.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
14.00
Buletin de știri
Apoi:
14.03
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

AUDIO Ce spun elevii din Brașov despre simularea examenului de Bacalaureat?

Publicat: luni, 4 Martie 2024 , ora 12.44
Sursa foto: Radio România Brașov
Sursa foto: Radio România Brașov

Actualizare:

Circa 86% din cei aproape 3.800 de elevi de clasele a XII-a și a XIII-a din județ, care pot participa la simularea examenului național de Bacalaureat, s-au prezentat astăzi la proba scrisă la Limba și literatura română, informează reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Brașov:

„Și anul acesta se constată un interes mai ridicat pentru aceste simulări în rândul viitorilor absolvenți de clasa XIII-a (seral sau frecvență redusă) față de anii anteriori. Aproape 20% dintre elevii înscriși în clasa a XIII-a au participat astăzi la prima probă a simulării”.

Mâine este programată proba obligatorie a profilului, iar miercuri, elevii claselor terminale de liceu vor susține proba la alegere a profilului și specializării, urmând ca joi, elevii care au studiat în limbile minorităților naționale să susțină proba scrisă la Limba și literatura maternă.

Rezultatele în urma acestor probe scrise vor fi comunicate participanților la simulare până în data de  15 martie.

............

După cum a debutat simularea examenului de Bacalaureat, elevii brașoveni nu pot decât să spere că la examenul maturității din vară subiectele vor fi mult mai ușoare.

Chiar la unul dintre liceele de top din oraș, cu profil uman, elevii de clasa a XII-a spun că au fost surprinși de subiecte și nu se așteptau să fie atât de dificile.

Simularea examenului de Bacalaureat a început astăzi, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Potrivit calendarului simulărilor, acestea au loc în intervalul 4 – 7 martie, iar elevii își vor afla rezultatele pe 15 martie. Notele obținute nu se contestă și nu se trec în catalog, cu excepția cazului în care elevul sau părintele solicită în scris includerea lor.

Sorin ȚÎRCĂ