ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

A apărut o nouă ediție a „Ghidului asiguratului”

Publicat: luni, 4 Martie 2024 , ora 17.30
FOTO: arhivă / Radio România Brașov FM
FOTO: arhivă / Radio România Brașov FM
Astăzi a fost lansat Ghidul asiguratului, a doua ediție. Acest document are ca scop creșterea gradului de cunoaștere a serviciilor oferite în cadrul sistemului de asigurări de sănătate și a modului de funcționare a acestui sistem. 

Documentul cuprinde informații complete despre drepturile și obligațiile asiguratului, pachete de servicii pentru fiecare domeniu de asistență medicală, despre cardul național de asigurări de sănătate, precum și despre modul prin care pacienții pot beneficia de aceste servicii, cu ce regularitate și pentru ce afecțiuni. De asemenea, ghidul cuprinde patru teme specifice: măsuri pentru femeia însărcinată, cum pot beneficia asigurații de asistență medicală în alte țări și modul de rambursare a cheltuielilor, programele naționale de sănătate curative derulate de CNAS și concedii medicale.

Autoritatea sanitară a precizat că lansarea noii ediții a Ghidului asiguratului, care poate fi consultat pe site-ul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, este primul pas al unei campanii de informare publică despre drepturile și obligațiile asiguraților, ce se va desfășura pe parcursul lunii aprilie.
Camelia VLAD