ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Concert pascal de muzică sacră, pe 24 martie, la Biserica "Sf. Petru și Pavel" din Brașov

Publicat: miercuri, 6 Martie 2024 , ora 10.30
FOTO: Biserica Neagră
FOTO: Biserica Neagră

Cu ocazia sărbătorilor pascale, Biserica Evanghelică din Brașov organizează două concerte de muzică sacră, unul la Brașov și altul la Sibiu.

Concertul Johannes-Passion - ”Patimile lui Cristos după Ioan”, de la Brașov, va avea loc pe data de 24 martie, de la ora 20.00, la Biserica romano-catolică „Sf. Petru și Pavel” de pe strada Mureșenilor. Concertele vor fi interpretate de artiștii ansamblului Capella Coronensis, Corului Bach al Bisericii Negre, soliștii Renáta Gebe-Fügi, Török Orsolya, Șerban Dinu, Nicolae Simonov, Dominic Felts și Farkas András, dirijați de Steffen Schlandt.

Johannes-Passion este una dintre cele mai apreciate compoziții ale lui Johann Sebastian Bach, fiind prima sa lucrare de tip oratoriu. În Vinerea Mare a anului 1724, Bach a prezentat pentru prima dată comunității luterane din Leipzig acest oratoriu care relatează ultimele zile ale lui Iisus pe Pământ, printr-o combinație de elemente dramatice și de meditație.

Ruxandra STOICA