Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Final de simulare pentru cei mai mulți dintre elevi

Publicat: miercuri, 6 Martie 2024 , ora 16.53
Sursa foto: Radio România Brașov
Sursa foto: Radio România Brașov

A treia zi a simulării examenului de Bacalaureat a fost cea a probei la alegere, în funcție de profilul liceului. Așa cum s-a întâmplat și în primele două zile, totul a decurs fără incidente.

Dacă pentru elevi este a doua simulare de examen la care iau parte, profesorii trec prin această experiență în fiecare an. 

Digitalizarea procesului a adus un mare grad de satisfacție pentru cel puțin 80% dintre cadrele didactice, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Brașov, Valentin Bucur: „Această modalitate de evaluare și această modalitate de încărcare a lucrărilor într-o aplicație informatică s-a dovedit categoric superioară celor anterioare, dacă o luăm din perspectiva profesorilor asistenți. Exista o procedură care, categoric, în anii anteriori, inducea niște erori umane inerente, fie la numerotarea lucrărilor, fie la înregistrarea lor în borderourile de sală și după aceea transmiterea lor. Nu mai vorbim, după aceea, de numerotarea lor, transportarea în alte județe și ulterior introducerea notelor, după ce evaluarea se făcea pe niște borderouri de hârtie într-o aplicație informatică. Deci toată această procedură a fost simplificată”. 

În plus, și realizarea statisticilor este mult simplificată, deoarece notele sunt deja introduse în calculator și nu mai este nevoie de o operație suplimentară. Chiar dacă simularea continuă joi cu proba la Limba maternă, pentru cei mai mulți dintre elevi aceasta s-a încheiat odată cu materia la alegere. Specialiștii spun că această experiență îi ajută pe elevi să treacă mai ușor peste emoții la examenul de Bacalaureat din vară.
Sorin ȚÎRCĂ