ACUM:
18.05
Sens unic (continuare)
Urmează:
19.00
Buletin de știri
Apoi:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Senator de onoare din Bulgaria la Academia Henri Coandă

Publicat: joi, 7 Martie 2024 , ora 14.50
FOTO: Radio România Brașov
FOTO: Radio România Brașov
Un colonel bulgar este senator de onoare al Academiei Forțelor Aeriene Henri Coandă din Brașov. Distincția i-a fost acordată într-o ceremonie care a avut loc în Aula Sergiu Chiriacescu a Universității Transilvania, în prezența membrilor Senatului, profesorilor și studenților Academiei. 

Colonelul bulgar le-a predat pentru o scurtă perioadă unora dintre studenții academiei brașovene și aceștia au ajuns să îl respecte și să îl îndrăgească. 

„Este o mare onoare și mândrie ca, împreună, aici, astăzi, să conferim acest prestigios titlu unei distinse personalități care are o foarte importantă contribuție în educația militară și în cercetare în regiunea noastră, domnului colonel Dilyan Dimitrov, decan al Universității Militare Naționale „Vasil Levski” din Bulgaria, care s-a implicat cu dedicare, pasiune și spirit de conducător în domeniul academiei militare”, a declarat rectorul Academiei Forțelor Aeriene Henri Coandă, general de flotilă aeriană Marius Șerbeszki 

Proaspătul senator de onoare al Academiei Forțelor Aeriene a dezvăluit sentimentele care l-au încercat în momentele în care a primit titlul din partea școlii militare brașovene.

„În acest moment atât de însemnat pentru mine mă încearcă multe gânduri. Îmi revin în minte experiențele minunate, prieteniile și amintirile pe care le am în această frumoasă țară, România, cu prietenii mei din această academie”, a spus Dilyan Dimitrov. 

Academia Forțelor Aeriene Henri Coandă are, de acum, doi doctor honoris causa – Dumitru Prunariu și Ioan Abrudan – precum și 12 senatori de onoare.
Sorin ȚÎRCĂ