ACUM:
7.03
Bună dimineața Transilvania

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Acțiunea Salvaspeo Brașov în avenul Groapa de Aur din Masivul Postăvaru

Publicat: duminică, 10 Martie 2024 , ora 15.51
Sursa foto: Salvamont Brașov
Sursa foto: Salvamont Brașov

În acest weekend, salvatorii din mediu subteran și speologic ai formației Salvaspeo Brașov, parte a Serviciului Public Județean Salvamont - Salvaspeo Brașov, au participat la o activitate esențială de pregătire în avenul Groapa de Aur din Masivul Postăvaru.

Această inițiativă a inclus curățarea meticuloasă a verticalelor de bolovani și lucrul la terminusul avenului, locul în care s-a oprit, pentru moment, explorarea lui.

Eforturile lor nu doar că asigură un mediu mai sigur pentru speologi și exploratori, dar optimizează și timpul de răspuns în caz de urgență, salvând astfel vieți.

Această activitate de pregătire reflectă angajamentul Serviciului Public Județean Salvamont - Salvaspeo Brașov de a excela în domeniul complex al salvărilor speologice, pregătindu-i pe salvatori pentru provocările unice pe care le prezintă mediul subteran.

Totodată, reamintim că parcurgerea unor astfel de avene și peșteri presupune un grad ridicat de risc, iar pentru reducerea acestui risc, speologia se practică într-un cadru organizat, alături de speologi experimentați, cu echipament special de Tehnică a Speologiei Alpine.

Nucu Jalea