Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Magazine cu "chinezării" controlate de Protecția Consumatorilor

Publicat: luni, 11 Martie 2024 , ora 15.41
FOTO: OPC Brașov
FOTO: OPC Brașov

Produse textile contrafăcute, încălțăminte provenită de la firme „fantomă”, cosmetice fără elemente de identificare, electronice fără instrucțiuni de utilizare și jucării considerate periculoase.

Sunt doar câteva dintre neregulile găsite de comisarii de la Protecția Consumatorilor Brașov, în urma controalelor efectuate la mai multe magazine „chinezești” de pe raza județului Brașov și împrejurimi. Ca urmare, au fost aplicate 123 de amenzi contravenționale, în valoare de aproape 650.000 de lei, dar au fost date și 30 de avertismente.

De asemenea, a fost dispusă retragerea temporară de pe piață a produselor neconforme, în valoare de peste 350.000 de lei. Alte articole, ce valorau aproape 60.000 de lei, au fost retrase definitiv de la comercializare. Cele mai multe abateri au fost identificate la o unitate din complexul Brintex, astfel că a fost propusă închiderea magazinului.

Camelia VLAD