ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Gunoaie descoperite pe Valea Doftanei

Publicat: luni, 11 Martie 2024 , ora 16.16
Sursa foto: Radio România Brașov
Sursa foto: Radio România Brașov

Un cuplu care se plimba pe Valea Doftanei, la mică distanță de stațiunea Brădet, a descoperit un morman de gunoaie în pădurea din zonă. Cei doi spun că merg foarte des la plimbare prin același loc, însă, ieri, au descoperit deșeurile care nu se aflau acolo la excursia precedentă.

Irina Sfârlea ne oferă detalii:

"La un moment dat, coborând către un luminiș prin care trece un pârâu, am văzut un morman foarte mare de gunoaie, pe care nu l-am mai văzut lunile trecute, când ne-am mai plimbat în zonă. O cantitate care ar încăpea într-o dubă, aș zice, conținând obiecte specifice camerei unui copil: caiete de școală, plăpumi, hăinuțe, cărucioare, jucării".

După ce au căutat prin caiete și printre hârtiile din grămada de gunoi, cei doi au găsit un nume de elev pe câteva extemporale. Garda de Mediu și Poliția Locală vor face verificări în acest sens. Comisarul șef al Gărzii de Mediu Brașov, Mircea Paraschiv:

"Vom lua legătura cu autoritatea publică locală, respectiv Poliția locală, care are competențe directe asupra unor astfel de fenomene. Vom asista și noi la acest control și vom urmări depistarea vinovaților, celor care au fost implicați direct în săvârșirea acestui gest. Vom folosi probele care ne-au fost prezentate și, cu sprijinul autorităților locale, vom încerca identificarea celor responsabili. Cu siguranță că una dintre cele două instituții, respectiv Poliția Locală sau Garda de Mediu, va sancționa vinovații, conform legislației în vigoare".

Pentru cei care au aruncat gunoaiele pe Valea Doftanei ar fi fost de două ori mai simplu să urmeze calea legală. I-ar fi costat mai puțin decât amenda și nici nu ar fi pierdut timp cu deplasarea până în pădure.

Sorin ȚÎRCĂ