ACUM:
11.03
Pulsul Zilei
Urmează:
12.00
Radiojurnal
Apoi:
12.10
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Spectacol de dansuri tradiționale, duminică, la Brașov

Publicat: miercuri, 13 Martie 2024 , ora 13.18
Sursa foto: organizatori
Sursa foto: organizatori
Dansuri tradiționale grecești, vlahe, românești, săsești și chiar otomane, toate vor fi prezentate publicului brașovean, duminică, 17 martie de la ora 17, în cadrul unui spectacol ce va avea loc la Sala Patria.

Evenimentul este organizat de Muzeul de Etnografie Brașov în colaborare cu Asociația Culturală „Ermis“, asociație care se ocupă an de an de marcarea momentului în care Grecia și-a declarat independența fața de Imperiului Otoman, la data de 25 martie 1821.

Evenimentul marchează și lansarea expoziției „Comerțul oriental în Transilvania – Negustorii greci din Brașov”.

„Expoziția se dorește a fi o poveste ilustrată despre negustorii greci care secole de-a rândul au aprovizionat Transilvania cu mărfuri orientale prin mijlocirea pieței brașovene și care, în secolul al XVII-lea, s-au organizat în Compania grecească din Brașov”, au precizat reprezentanții Muzeului de Etnografie din Brașov.

Vernisajul expoziției va avea loc la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului, marți, 19 martie, la ora 18:00.
Ruxandra Stoica