Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Mobilizare a forțelor de ordine din Brașov, la Massif

Publicat: miercuri, 13 Martie 2024 , ora 15.39
Foto: Primăria Brașov
Foto: Primăria Brașov

De joi până duminică, peste 200 de polițiști, 300 de jandarmi, dar și ofițeri Antidrog vor fi prezenți în Poiana Brașov, la cea de-a doua ediție a Massif. Vor fi inclusiv câini polițiști antrenați să detecteze drogurile și pe cei care vor încerca să le comercializeze.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean, agent șef principal, Daniel Zontea:

Vor fi câini specializați pentru detectarea drogurilor, vor fi colegi de la Poliția Rutieră, Ordine Publică, Investigații Criminale, Criminalistică, Poliția Economică, dar în proximitatea evenimentului și în incinta lui vor fi și polițiști din cadrul structurilor de combatere a traficului de droguri, polițiști pe care nu o să-i puteți observa, pentru că sunt la fel ca orice alt participant la eveniment, însă obiectivul lor este acela de a-i identifica pe cei care vor încerca să introducă astfel de substanțe psihoactive la Massif”.

Festivalul va avea și puncte de prim-ajutor. La fața locului vor fi și pompieri, tocmai pentru ca evenimentul să se desfășoare în cele mai bune condiții. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență, maiorul Ciprian Sfreja:

Zilnic, 30 de pompieri, paramedici, asistenți și medici vor asigura măsurile necesare atât pentru acordarea primului ajutor medical în caz de necesitate, dar și pentru prevenirea și stingerea incendiilor. De asemenea, echipaje mixte de pompieri și paramedici se vor afla în perimetrul desfășurării festivalului. Vom avea la fața locului autospecială de stingere, dar vor fi instalate și un punct de prim ajutor și altul medical avansat. Practic, vorbim de acele spitale mobile. Totodată, un elicopter SMURD va fi pregătit să intervină dacă situația o va impune”.

Massif, ediția a II-a, se va încheia duminică.

Adina CHIRVASĂ