Arhivă : Știri din sport Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Sarah Lewis, impresionată de facilitățile de schi din Poiana Brașov

Publicat: marți, 18 Februarie 2020 , ora 19.22
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Sprijin pentru organizarea, de către Brașov, a unor competiții de nivel internațional. Este ceea ce a promis Sarah Lewis, secretarul general al Asociației Federațiilor Internaționale Olimpice de Sport de Iarnă, prezentă la Brașov cu ocazia Small Evolving Ski Nations Race – FIS -SES 2020 Race.

În cadrul întâlnirii, primarul George Scripcaru a prezentat infrastructura existentă și planurile de extindere a domeniului schiabil înspre Râșnov, amintind totodată și de experiența organizării Jocurilor Olimpice pentru Tineret, dar și de recentele competiții pentru copii și tineret.

Primarul a solicitat sprijin pentru o eventuală candidatură a României la Olimpiada de Tineret din 2028.

Sarah Lewis a subliniat că Brașovul are facilități și o infrastructură „excelente” pentru schi și sporturile de iarnă, „un potențial extraordinar atât pentru turism și practicarea acestor sporturi la nivel recreațional, cât și pentru competiții”.

FIS -SES 2020 Race este organizată de Federația Internațională de Schi, în Poiana Brașov, și a început de astăzi, urmând să se încheie pe 21 februarie. Concursul, care cuprinde probe de slalom si slalom uriaș, se adresează cadeților și seniorilor și se desfășoară pe pârtia Subteleferic.

Adina Chirvasă