Arhivă : Știri din sport Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Noul primar își dorește schimbări în sportul brașovean

Publicat: luni, 12 Octombrie 2020 , ora 12.39
Sursa foto Facebook / SR Brașov
Sursa foto Facebook / SR Brașov

După ce în ultimii ani municipalitatea brașoveană a abordat situația sportivă locală prin consolidarea clubului susținut din bugetul local, CSM Corona Brașov, primarul ales Allen Coliban spune că dorește să schimbe acest lucru.


În viziunea sa modul în care se face accesul la infrastructura sportivă este unul din primele puncte ce trebuie schimbat.


Avem nevoie de o nouă abordare în privința accesului la infrastructura sportivă, pentru că, la ora actuală, există un monopol - un singur club are acces la toată infrastructura sportivă a municipiului și asta este, din punctul meu de vedere, anormal”, a spus Allen Coliban.

Și modul în care sunt finanțate activitățile sportive va avea modificări la nivelul municipiului:


Trebuie să regândim finanțările pentru sport, astfel încât finanțările pentru sport să corespundă și să încurajeze toate cluburile și toți antrenorii”.

De asemenea municipalitatea dorește să reia procesul de atribuire a brand-ului FC Brașov, discuții demarând deja în acest sens. Primarul a participat în weekend la meciul dintre SR Brașov și Kids Tâmpa din seria a cincea a Ligii a treia.


Este esential să regândim un proiect pe termen lung, să refacem tot ceea ce înseamnă spiritul acesta al fotbalului brașovean și să punem pe tapet problema palmaresului, a culorilor și a brand-ului FC Brașov”, a adăugat Allen Coliban.

Primăria Brașov deține brandul FC Brașov de la finalul anului trecut, atunci când l-a achiziționat pentru suma de 35.000 de lei. Înainte, municipalitatea a cumpărat și alte active în valoare de 22.000 lei ce au aparținut FC Brașov, club ce a intrat în faliment în 2017.

Adrian Susanu