Arhivă : Știri din sport Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Râșnovul găzduieșete, săptămâna aceasta, Cupa Mondială la Sărituri cu Schiurile

Publicat: luni, 15 Februarie 2021 , ora 19.06

Campioni mondiali și olimpici se reunesc, săptămâna aceasta, la Râșnov, la Cupa Mondială la Sărituri cu Schiurile.

Cei mai buni 30 de sportivi ai momentului, atât fete, cât și băieți, se vor întrece pe trambulinele de pe Valea Cărbunării. În cele trei zile de concurs vor avea loc 4 etape de Cupă Mondială, la feminin, una la masculin, dar și o competiție nouă, de echipe mixte, atât fete cât și băieți.

“Obligatoriu vor fi prezenți primii 30 de băieți și primele 30 de fete din lume. Vom vedea din nou, la Râșnov, campioni mondiali, olimpici, câștigători de cupă mondială - tot ce este crema săriturilor cu schiurile din lume. Ca și până acum, sperăm că tot ce se întâmplă la Râșnov să se ridice la cel mai înalt nivel și să facem o imagine bună Râșnovului, Brașovului și întregii țări”, a spus secretarul general al federației de Schi Biatlon, Puiu Gaspar. 

Din cauza măsurilor restrictive impuse în contextul pandemiei de coronavirus, accesul publicului nu va fi permis la Cupa Mondială de Sărituri cu schiurile de la Râșnov, însă concursul va fi transmis în direct pe Eurosport și pe TVR 1.

În plus, televiziunile din 22 de țări vor prelua transmisiunile de la Râșnov. În acest context, autoritățile locale fac ultimele pregătiri pentru ca această competiție să se desfășoare la cele mai înalte standarde.

“Am avut o ședință organizatorică la care au participat toți reprezentanții instituțiilor implicate ( ISU, Jandarmerie ) și suntem pregătiți. Putem să ținem în condiții foarte bune această etapă de Cupă Mondială, ținând cont că acum este și perioada aceasta de pandemie”, a spus primarul orașului Râșnov, Liviu Butnariu.

Cupa Mondială de Sărituri cu schiurile de la Râșnov se va desfășura în perioada 18-20 februarie, respectiv joi, vineri și sâmbătă.

Monica Neacșu