Arhivă : Știri din sport Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Planuri pentru renașterea FC Brașov

Publicat: joi, 11 Martie 2021 , ora 19.07
Sursa foto pixabay.com
Sursa foto pixabay.com

Viceprimarul Sebastian Rusu spune că la Brașov se impune înființarea unei structuri noi pentru ca fotbalul să redevină ce a fost.

Municipalitatea deține drepturile pentru tot ce înseamnă FC Brașov, astfel că această nouă structură ar urma să poarte numele echipei care a adus atâtea bucurii iubitorului sportului rege din orașul de sub Tâmpa.

“Cu titlu definitiv sau la început doar pentru o anumită perioadă, Primăria Brașov va putea cesiona marca FC Brașov noii structuri, în mod gratuit sau pe o sumă simbolică. Juridic se va stabili cum este cel mai potrivit. Brașovul, prin Consiliul Local, va participa la noul proiect FC Brașov ca membru fondator, acționar sau asociat, indirect prin Corona sau altă societate comercială aflată în subordinea Consiliului Local”, a spus viceprimarul Brașovului, Sebastian Rusu.

Viceprimarul a mai spus că suporterii vor fi invitați încă de la început să intre în acționariatul clubului și a apreciat eforturile făcute de suporterii ASSR Brașov.

Foștii fotbaliști, firmele brașovene, cluburile de copii și juniori, sunt invitați să se alăture efortului de a construi din nou o echipă redutabilă la Brașov.

“Lotul viitoarei echipe de seniori va fi selecționat si alcătuit din cei mai buni jucători brașoveni de la echipa Corona, de la echipa ASSR și de la celelalte cluburi de fotbal din Brașov”, a adăugat Sebastian Rusu

Astfel, dacă una dintre echipele Corona și ASSR va promova, anul competițional viitor FC Brașov va evolua în liga secundă. Viceprimarul este convins că retragerea echipei Corona ar fi incorectă, atât pentru eforturile depuse de sportivi și antrenori, cât și față de investiția făcută de municipalitate.

Stadionul pe care va evolua viitoarea echipă va fi Tineretului.

Sorin Țârcă