Arhivă : Știri din sport Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Raliul Brașovului la startul ediției aniversare

Publicat: joi, 25 Martie 2021 , ora 16.58
Sursa foto Primăria Brașov
Sursa foto Primăria Brașov

La acest final de săptămână Brașovul este punctul central pentru motorsportul românesc. Pe 26 și 27 martie se va desfățura ediția aniversară, cea cu numărul  50 din cadrul Raliului Brașovului.

Pe un traseu ușor reconfigurat principala atracție a raliului o reprezintă prezența campionului din WRC 2, norvegianul Mads Ostberg.

Cu 132 de startului doar în campionatul mondial de raliuri, Ostberg este unul din cei mai valoroși piloți ce a alergat într-o etapă organizată la Brașov:

“Sunt pentru prima dată în România dar sunt onorat să pot concura aici. Am un singu prieten român, pe Simone Tempestini. În afară de el pentru mine totul este o experiență nouă, dar toată lumea a fost primitoare. Este o onoare să concurez aici la Raliul Brașovului. Sunt bucuros că am putut vedea probele speciale, se prezintă în condiții bune și au chiar și zăpadă, astfel că mă simt ca acasă”, a spus Mads Ostberg.

Cursa brașoveană este a doua în calendarul sezonului intern dar pentru mulți piloți cu pretenții este prima apariție oficială în acest an.

Campionul en-titre Simone Tempestini este de 6 ori campion la Brașov și țintește victoria în ciuda unor condiții dificile de cursă:

“Va fi un raliu interesant, conditiile sunt foarte grele. Sunt bucuros că am reușit să fim aici prezenți. Sunt bucuros că organizatorul a reușit să organizeze raliul în aceste condiții grele, și sper să avem un parcurs bun, să fim cât mai rapizi. O să fie o luptă interesantă, noi ne vom strădui să fim cât mai buni”, a spus Simone Tempestini.

Brașoveanul Dan Gârtofan este lider la startul acestui weekend după succesul la Winter Rally în Covasna. De această dată însă adversarii sunt de un alt calibru în lupta pentru titlu. Gârtofan este triplu câștigător la Raliul Brașovului:

“A fost prima etapă lipsită de multe echipaje concurente și conducem în clasamentul general. Eu sper că și aici să facem un raliu bun. Dorim să fim acolo sus, vom vedea cât putem obține din această competiție”, a precizat Dan Gârtofan.

Raliul Brașovului se desfășoară vineri și sâmbătă și cuprinde 8 probe speciale ce includ celebrele Babarunca și Cheia, precum și Poiana, atât în urcare, cât și la vale.

Adrian Susanu