Arhivă : Știri din sport Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Corona Brașov și Sport Club Miercurea Ciuc - primul meci al finalei Erste Liga, în această seară

Publicat: marți, 30 Martie 2021 , ora 11.35
Sursa foto ersteliga.hu
Sursa foto ersteliga.hu
Corona Brașov și Sport Club Miercurea Ciuc se întâlnesc în această seară în Patinoarul Olimpic în primul meci al finalei Erste Liga din acest sezon. Câștigători ai sezonului regulat brașovenii au eliminat până acum Opten Vasas în sferturi și DEAC Debrecen în semifinală în timp ce harghitenii au trecut de Hochei Club Gheorgheni și Ferencvaros în faza eliminatorie. 

Trupa din Harghita este pentru a treia oară în finala competiției după a fost învinsă de concitadina HC Csikszereda în 2009 și s-a impus în fața celor de la Dunaujvarosi în 2011. 

Brașovenii au șansa primului titlu după ce au pierdut finala din 2014 disputată în fața slovacilor de la Nove Zamky. 

Fundașul Coronei Brașov Ede Mihaly era în lotul celor de la Sport Club Miercurea Ciuc în 2011 când harghitenii au câștigat singurul titlu din competiția regională. 

Înaintea meciurilui de astăzi în tabăra brașovenilor Radim Valchar și Carlo Finucci sunt cei mai importanți marcatori cu câte 7 goluri în play-off, însă clasamentul este condus autoritar de atacantul celor de la Sport Club Miercurea Ciuc, John Combs autor a 15 goluri. 

În acest sezon din Erste Liga Corona Brașov s-a impus în fața harghitenilor în 3 din cele 4 întâlniri. De asemenea Dave MacQueen și elevii săi s-ai impus in meciul din Finala Cupei României. 

Finala se joacă în sistemul cel mai bun din 7 meciuri cu primele două partide, astăzi și mâine de la ora 18.30 la Brașov.
Adrian Susanu